Erkan Zengin tvåmålsskytt när Fatih Karagümrük vann tredje raka

Erkan Zengin och Fatih Karagümrük har hittat formen i tredjeligan.

Storsatsande Fatih Karagümrük som värvade flera rutinerade spelare med erfarenhet från de två högsta ligorna inför säsongen har efter en jobbig start på säsongen kommit igång på slutet.

I söndags vann laget sin tredje raka match i TFF 2. Lig när Etimesgut Belediyespor besegrades med 3-0 på hemmaplan. Fatih Karagümrük har Olympiastadion i Istanbul som hemmaarena.

Erkan Zengin gjorde två av målen. Första målet kom i den 89e minuten och andra målet kom på straffspark i den 95e minuten. Erkan som har nr. 10 på ryggen och är lagkapten har gjort 4 mål på 9 ligamatcher den här säsongen. Alla fyra målen har kommit på de fyra senaste matcherna.

Fatih Karagümrük har 5 segrar, 1 oavgjord och 3 förluster med målskillnaden 13-8 efter 9 omgångar. Laget ligger på 4e plats i tabellen.

***

Det finns två TFF 2. Lig serier, “Beyaz” och “Kirmizi” vilket betyder vit och röd på turkiska. Ligavinnarna går direkt upp till Spor Toto 1. Lig och placeringarna 2-5 i båda serierna kvalar om den sista platsen. Fyra lag från varje serie möter varandra i slutspel där vinnarna från de båda slutspelen gör upp om den sistaplatsen till Spor Toto 1. Lig på neutral plan.