VIDEO: Historisk seger för nykomlingen

B.B. Erzurumspor vann på lördagen sin allra första match någonsin i Süper Lig.

Säsongen 2010-11 vann B.B. Erzurumspor sin serie i regionala amatörligan (BAL) vilket motsvarar femtedivisionen i Turkiet. Efter fyra säsonger i TFF 3. Lig har klubben klättrat uppåt i seriesystemet varje år. Säsongen 2015/16 gick klubben upp i TFF 2. Lig, säsongen 2016/17 gick klubben upp i Spor Toto 1. Lig och säsongen 2017/18 gick klubben upp i Süper Lig för första gången i historien.

Den här säsongen hade klubben inlett med två oavgjorda och fem förluster på de sju första omgångar och låg sist i tabellen inför hemmamötet mot Alanyaspor på lördagen. Gästerna från Alanya hade fyra raka ligasegrar bakom sig.

Efter en mållös första halvlek vann B.B. Erzurumspor med 1-0 efter att Taylan Antalyali gjort med mål ett fint skott precis utanför straffområdet.

Trots segern är B.B. Erzurumspor fortfarande sist i tabellen med lika många poäng (5) som Akhisarspor men närmade sig lagen ovanför. Alanyaspor ligger på sjunde plats med fyra segrar och fyra förluster.