VIDEO: Tre assist av Quaresma när Besiktas vann

Ricardo Quaresma var på strålande spelhumör när Besiktas besegrade Caykur Rizespor med 4-1 på hemmaplan.

Besiktas fick en drömstart i matchen när Quaresma spelade fram Mustafa Pektemek som klackade in ledningsmålet för Besiktas redan efter tre minuter. Det var Pektemeks första ligamatch från start i Besiktas-tröjan på 3,5 år. I den tionde minuten fick Rizespor Orhan Ovacikli utvisad och fem minuter före halvtidsvilan nickade Pektemek in 2-0 till Besiktas efter ytterligare assist av Quaresma.

Rizespor reducerade i början av den andra halvleken genom ett självmål av mittbacken Enzo Roco. Quaresma hade chansen att göra 3-1 på en straffspark i den 60e minuten men missade. 3-1 skulle istället komma i den 72a minuten. Quaresma tog sig fram på högerkanten och sköt ett skott som Rizespors målvakt Gökhan Akkan räddade. Returen hamnade hos Caner Erkin som sköt och Robin Yalcin styrde bollen i eget mål. Målvakten Gökhan som har varit med i landslagstruppen de senaste gångerna stod för flera bra räddningar och höll nere siffrorna.

Vagner Love fastställde sedan slutresultatet på nick efter att ha Quaresma slagit inlägget från högerkanten. Quaresma som drog på sig ett gult kort i den första halvleken är nu avstängd i toppmatchen mot Istanbul Basaksehir i nästa ligaomgång. Quaresma har gjort 2 mål samt 7 assist på 9 ligamatcher den här säsongen och totalt 2 mål samt 10 assist på 15 tävlingsmatcher.

Besiktas som vann igen efter två ligamatcher klättrade upp på en fjärdeplats i tabellen med 18 poäng medan Rizespor som förlorade igen efter tre matcher är kvar under nedflyttningsstrecket med 8 poäng. Laget har en poäng upp till Fenerbahce som är på rätt sida om strecket.