Andreas Granqvist inför Turkiet: ”Ska bli jätteintressant med fullsatt arena”

Sveriges landslagskapten, Andreas Granqvist, ser framemot att spela på Konya-stadion. 

– Det ska bli jätteintressant med fullsatt arena så det blir spännande med bra tryck och rolig match för oss, vi har revansch att utkräva efter hemmamatchen där vi ledde med 2-0 och vi borde ha stängt den matchen och vi vet som krävs från oss för att vinna den här matchen, säger lagkaptenen Andreas Granqcist inför matchen.

På TV4-journalistens fråga om att spela på arenan som kommer vara utsåld till matchen säger Andreas Granqvist att han får tillbaka VM-känslor från Ryssland när han tittar på arenan:

– Väldigt skoj. Jag får lite känslan av att vara tillbaka i Ryssland och VM-sommaren. Det blir fullsatt här och vi vet att turkarna har väldigt bra tryck på sina läktare. Det ska bli väldigt inspirerande och det gäller att vi hanterar det bra på ett sätt. De kommer säkert ut här med full press och sätta tonen i matchen direkt, Säger Andreas Granqvist till TV4 och fortsätter:

– Det gäller att vi har ett väldigt bra försvarspel och står upp mot det, och sen vågar ha ett eget passningsspel och ett offensivt spel. I förra matchen på Friends (Arena) hade de mycket boll men när vi vann den fanns det otroliga ytor att kontra på. Vi skapade väldigt många bra lägen som vi skulle utnyttjat. Det är ett bra läge att få till ett bra resultat.