Aykut Kocaman återvänder som tränare till Konyaspor

Konyaspor har meddelat att Aykut Kocaman återvänder som tränare till klubben.

Konyaspor gick skilda vägar med Riza Calimbay nyligen och nästan omgående ryktades det om att Aykut Kocaman skulle återvända till klubben. Klubben har meddelat på sin officiella hemsida om att en överenskommelse har nåtts och att kontraktet kommer att skrivas på måndag. Konyaspor har inte meddelat hur långt kontraktet blir men det skrivs om 2,5 år i medierna.

Aykut Kocaman var senast tränare i Fenerbahce säsongen 2017/18 då han ledde laget till en andraplats i ligan och cupfinal där det blev förlust mot Akhisarspor.

Innan dess var han tre säsonger i Konyaspor där han ledde laget till en historisk tredjeplats i ligan säsongen 2015/16 klubbens bästa placering någonsin. Säsongen (16/17) därpå blev det spel i Europa för första gången i klubbens historia samt en historisk cuptitel vilket var klubbens första titel någonsin efter att Istanbul Basaksehir besegrats i finalen efter straffsparkar.

Av matchtruppen på 18 spelare som var med i cupfinalen säsongen 2016/17 finns 10 spelare kvar i dagens Konyaspor-trupp.

Det här blir Aykut Kocamans tredje sejour i Konyaspor då han även tränare klubben säsongen 2005/06. Han har tidigare även tränat Istanbulspor, Malatyaspor och Ankaraspor.