Konyaspor sparkar tränaren

Konyaspor meddelade på måndagen om att klubben går skilda vägar med tränaren Riza Calimbay.

Riza Calimbay som spelade över 500 matcher för Besiktas under sin aktiva spelarkarriär tog över tränarjobbet i Konyaspor inför säsongen och skrev på ett kontrakt på ett år med option på ytterligare ett år.

Konyaspor bröt en negativ trend på fem ligamatcher utan seger och besegrade Göztepe med 2-0 på hemmaplan i den senaste ligaomgången. Laget ligger på niondeplats i tabellen med 17 poäng och har bara fyra poäng upp till Yeni Malatyaspor på fjärdeplats som innebär spel i Europa League nästa säsong.

Trots det går klubben skilda vägar med tränaren.

Riza Calimbay sa i ett uttalande efter beskedet om att han inte förväntade sig att detta skulle hända.

Konyaspor som blev turkiska cupmästare säsongen 2016/17 åkte nyligen ut i turkiska cupens fjärde omgång mot Spor Toto 2. Lig-laget Kahramanmarasspor. Klubben blir den åttonde klubben i Süper Lig som byter tränare den här säsongen.

För Riza Calimbay går tränarkarriären vidare. Han har tidigare varit tränare för Göztepe, Denizlispor, Ankaragücü, Caykur Rizespor, Besiktas, Ankaraspor, Rizespor, Eskisehirspor, Sivasspor, Rizespor, Mersin Idman Yurdu, Kasimpasa, Antalyaspor och Trabzonspor förutom Konyaspor.