Svenskkollen: Omgång 11

Hur gick det för de svenska spelarna i Süper Lig i den senaste omgången?

Namn, position, klubb, ligamatcher, mål, assist, gult kort, rött kort

Svenskarna

Süper Lig

Johannes Hopf, målvakt, Ankaragücü 8/0/0
– Är skadad och har missat de tre senaste ligamatcherna. Oklart när han är tillbaka. Det har blivit tre raka ligasegrar och ersättaren Korcan Celikay har hållit nollan två gånger. Nykomlingen Ankaragücü har fått en fin start på säsongen och ligger på femteplats i tabellen.

Mattias Bjärsmyr, mittback, Sivasspor 6/0/0, 2 gula kort
– Spelade hela matchen när Sivasspor spelade 0-0 på hemmaplan mot Konyaspor. Drog på sig ett gult kort i slutet av matchen. Sivasspor har inte vunnit på fyra matcher (tre oavgjorda) och ligger två poäng ovanför nedflyttningsstrecket. En missräkning och tränaren fick sparken efter senaste ligaomgången.

Abdul Khalili, mittfältare, Kasimpasa 1/1/0
– Har inte kommit tillbaka efter skadan han ådrog sig i ligapremiären. Saknades i matchtruppen när Kasimpasa förlorade på hemmaplan mot Antalyaspor med 1-2. Kasimpasa ligger på fjärdeplats i tabellen efter 11 omgångar med fem poäng upp till ettan Istanbul Basaksehir. En poäng upp till Galatasaray på andraplats.

Daniel Larsson, yttermittfältare, Akhisarspor 3/0/0
– Var med i matchtruppen men fick ingen speltid i 1-1 matchen på hemmaplan mot B.B. Erzurumspor. Akhisarspor har 4 poäng av 6 möjliga på de två senaste ligamatcherna. Ligger under nedflyttningsstrecket men har en poäng upp till Fenerbahce på rätt sida om strecket.

TFF 2. Lig

Erkan Zengin, yttermittfältare, Fatih Karagümrük 11/4/0, 4 gula kort
– Drog på sig ett gult kort och blev utbytt i slutet av matchen när det blev seger mot Pendikspor med 4-1 på hemmaplan. Lagets fjärde seger på de fem senaste ligamatcherna. Efter en dålig start på säsongen ligger laget på kvalplats till Spor Toto 1. Lig.

Övriga

Süper Lig

Loret Sadiku, mittfältare, Kasimpasa 11/0/1, 3 gula kort
– Spelade hela matchen när Kasimpasa förlorade på hemmaplan mot Antalyaspor med 1-2. Kasimpasa ligger på fjärdeplats i tabellen efter 11 omgångar med fem poäng upp till ettan Istanbul Basaksehir. En poäng upp till Galatasaray på andraplats.

Celso Borges, mittfältare, Göztepe 10/0/0, 2 gula kort
– Spelade hela matchen när Göztepe besegrade Caykur Rizespor med 2-0 på hemmaplan. Göztepe har 6 segrar och 5 förluster på 11 matcher. Laget har 18 poäng och ligger på åttondeplats i den jämna tabellen. Har bara två poäng upp till Galatasaray på andraplats.

Moestafa El Kabir, anfallare, Ankaragücü 9/4/0, 2 gula kort
– Spelade hela matchen och gjorde mål för andra ligamatchen i rad när han smällde in en volley inne i straffområdet i 3-1 segern mot Kayserispor. Utsett till omgångens mål. Nykomlingen Ankaragücü har fått en fin start på säsongen och ligger på femteplats i tabellen.

Atiba Hutchinson, mittfältare, Besiktas 6/0/0
– Spelade hela matchen när Besiktas förlorade derbyt mot Istanbul Basaksehir med 0-1 på bortaplan. Besiktas har fått en sämre start på säsongen än vad klubben önskat och ligger på sjätteplats i tabellen med 18 poäng.

Spor Toto 1. Lig

Kari Arnason, Genclerbirligi, 5/0/0, 1 gult kort
– Med i matchtruppen men fick ingen speltid när Giresunspor besegrades på hemmaplan med 1-0. Har 10 segrar och 1 oavgjord på 11 ligamatcher. Toppar tabellen fem poäng före tvåan Boluspor och 9 poäng före trean Denizlispor på kvalplats till Süper Lig.

Elmar Bjarnason, Elazigspor 8/0/0, 6 gula kort, 1 rött kort
– Spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort i den 89e minuten i förlustmatchen mot Altinordu på bortaplan med 2-3. Lagets fjärde förlust på de fem senaste ligamatcherna. Elazigspor ligger näst sist i tabellen med 7 poäng. Har fyra poäng upp till säker mark.

Abiola Dauda, Giresunspor, 8/4/0, 1 gult kort
– Saknades i matchtruppen i förlustmatchen mot Genclerbirligi på bortaplan med 0-1. Giresunspor ligger på niondeplats efter 11 omgångar. Har 5 poäng upp till kvalplats till Süper Lig.

Erik Ayuk, Osmanlispor, 7/1/0
– Spelade hela matchen i bortamötet mot Eskisehirspor som slutade 0-1. Lagets andra raka förlust och tränaren fick sparken efter matchen. Osmanlispor som åkte ur Süper Lig förra säsongen har fått en tuff start i andraligan.