Svenskkollen – omgång 12

Hur gick det för de svenska spelarna i Süper Lig i den senaste omgången?

Namn, position, klubb, ligamatcher, mål, assist, gult kort, rött kort

Svenskarna

Süper Lig

Johannes Hopf, målvakt, Ankaragücü 8/0/0
– Är skadad och har missat de fyra senaste ligamatcherna. Oklart när han är tillbaka. Ankaragücü förlorade senast mot Konyaspor på bortaplan med 0-2 efter tre raka segrar. Laget ligger på sjätteplats i tabellen.

Mattias Bjärsmyr, mittback, Sivasspor 7/0/0, 2 gula kort
– Spelade hela matchen när Sivasspor besegrade Besiktas på bortaplan med 2-1. Bröt en negativ svit på fyra matcher utan seger och klättrade upp på 11e plats i tabellen.

Abdul Khalili, mittfältare, Kasimpasa 1/1/0
– Har inte kommit tillbaka efter skadan han ådrog sig i ligapremiären. Saknades i matchtruppen när Kasimpasa besegrade Bursaspor på bortaplan med 2-1. Kasimpasa är fortsatt med i toppen med 22 poäng och en tredjeplats i tabellen.

Daniel Larsson, yttermittfältare, Akhisarspor 3/0/0
– Var med i matchtruppen men fick ingen speltid när Akhisarspor besegrade Antalyaspor på bortaplan med 2-1. Akhisar har efter en dålig start på säsongen tagit 7 poäng av 9 möjliga på de tre senaste ligamatcherna och klättrat i tabellen.

TFF 2. Lig

Erkan Zengin, yttermittfältare, Fatih Karagümrük 11/4/0, 4 gula kort
– Saknades i matchtruppen pga avstängning när Fatih Karagümrük besegrade Bandirmaspor med 1-0 på bortaplan. Laget har 5 segrar och 1 förlust på de 6 senaste ligamatcherna och ligger på kvalplats till Spor Toto 1. Lig i tabellen.

Övriga

Süper Lig

Loret Sadiku, mittfältare, Kasimpasa 12/0/1, 4 gula kort
– Spelade hela matchen när Kasimpasa besegrade Bursaspor med 2-1 på bortaplan. Drog på sig en varning och är nu avstängd i nästa omgång. Kasimpasa är fortsatt med i toppen med 22 poäng och en tredjeplats i tabellen.

Celso Borges, mittfältare, Göztepe 11/0/0, 3 gula kort
– Var med från start i bortamatchen mot B.B. Erzurumspor. Drog på sig ett gult kort och blev utbytt i 82a minuten i 1-2 förlusten. Göztepe ligger på åttondeplats i tabellen med 18 poäng.

Moestafa El Kabir, anfallare, Ankaragücü 10/4/0, 2 gula kort
– Var med från start och blev utbytt i den 85e minuten i förlustmatchen mot Konyaspor på bortaplan. Laget ligger på sjätteplats i tabellen.

Atiba Hutchinson, mittfältare, Besiktas 7/0/0
– Var med från start och blev utbytt i den 58e minuten när Besiktas förlorade mot Sivasspor på hemmaplan med 1-2. Det var lagets tredje förlust på de fyra senaste ligamatcherna. Ligger på 7e plats i tabellen med 18 poäng. Har 5 poäng upp till Galatasaray och 9 poäng upp till Istanbul Basaksehir.

Spor Toto 1. Lig

Kari Arnason, Genclerbirligi, 5/0/0, 1 gult kort
– Spelade hela matchen när Genclerbirligi förlorade första matchen för säsongen efter 10 segrar och 1 oavgjord. Det blev 1-3 på bortaplan mot Balikesirspor. “Gencler” är fortsatt etta i tabellen med 5 poäng ner till tvåan Boluspor och 6 poäng ner till Denizlispor på kvalplats.

Elmar Bjarnason, Elazigspor 9/0/0, 7 gula kort, 1 rött kort
– Spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort i den 77e minuten när Elazigspor vann bottenmatchen mot Eskisehirspor med 3-2 på hemmaplan.

Abiola Dauda, Giresunspor, 9/7/0, 1 gult kort
– Gjorde tre mål när bottenlaget Kardemir Karabükspor besegrades med 4-0 på hemmaplan. Giresunspor ligger på niondeplats i tabellen med 17 poäng. Har två poäng upp till kvalplats till Süper Lig. Dauda är tvåa i skytteligan.

Erik Ayuk, Osmanlispor, 8/1/0
– Spelade hela matchen när Osmanlispor besegrade Istanbulspor med 1-0 på hemmaplan. Osmanlispor är 10 i tabellen med 16 poäng och har tre poäng upp till kvalplats till Süper Lig.