Svenskkollen: Omgång 13

Hur gick det för de svenska spelarna i Süper Lig i den senaste omgången?

Namn, position, klubb, ligamatcher, mål, assist, gult kort, rött kort

Svenskarna

Süper Lig

Johannes Hopf, målvakt, Ankaragücü 8/0/0
– Är fortsatt skadad och fanns inte med i matchtruppen i förlustmatchen (1-4) mot Besiktas. Har missat de fem senaste matcherna. Oklart när han är tillbaka. Ankaragücü ligger på åttondeplats med 19 poäng.

Mattias Bjärsmyr, mittback, Sivasspor 8/0/0, 2 gula kort
– Spelade hela matchen i 1-1 matchen mot Caykur Rizespor. Sivasspor ligger på tolfteplats i tabellen med 15 poäng.

Abdul Khalili, mittfältare, Kasimpasa 1/1/0
– Är fortsatt skadad och fanns inte med i matchtruppen när det blev seger mot Yeni Malatyaspor med 3-0. Kasimpasa på ligger på andraplats i tabellen med 25 poäng och har fem poäng upp till förstaplatsen.

Daniel Larsson, yttermittfältare, Akhisarspor 3/0/0
– Var med i matchtruppen men fick ingen speltid när Akhisarspor tappade 2-0 till 2-4 mot Bursaspor på hemmaplan. Akhisarspor ligger på 16e plats i tabellen med 12 poäng.

TFF 2. Lig

Erkan Zengin, yttermittfältare, Fatih Karagümrük 13/6/0, 4 gula kort
– Har gjort mål i två raka ligamatcher. I senaste omgången gjorde han mål mot Anadolu Selcukspor i en match som slutade 3-3. Fatih Karagümrük ligger på fjärdeplats i tabellen vilket betyder kvalspel till andraligan. Har fem poäng upp till förstaplatsen som ger direktuppflyttning.

Övriga

Süper Lig

Loret Sadiku, mittfältare, Kasimpasa 12/0/1, 4 gula kort
– Saknades i matchtruppen pga avstängning när Kasimpasa besegrade Yeni Malatyaspor med 3-0 på hemmaplan. Kasimpasa på ligger på andraplats i tabellen med 25 poäng och har fem poäng upp till förstaplatsen.

Celso Borges, mittfältare, Göztepe 12/0/0, 3 gula kort
– Spelade från start när det blev förlust mot ligaettan Istanbul Basaksehir med 0-2 på hemmaplan. Blev utbytt i den 58e minuten.

Moestafa El Kabir, anfallare, Ankaragücü 11/5/0, 2 gula kort
– Spelade hela matchen och gjorde Ankaragücüs mål i förlustmatchen (1-4) mot Besiktas. Ankaragücü ligger på åttondeplats med 19 poäng.

Atiba Hutchinson, mittfältare, Besiktas 8/0/0
– Spelade hela matchen när Besiktas besegrade Ankaragücü på bortaplan med 4-1. Besiktas ligger på fjärdeplatsen i tabellen med 21 poäng.

Spor Toto 1. Lig

Kari Arnason, Genclerbirligi, 6/0/0, 1 gult kort
– Spelare från start och blev utbytt i den 78e minuten när ”Gencler” förlorade andra ligamatchen i rad efter att ha inlett säsongen med 10 segrar och 1 oavgjord. Är fortsatt etta med 31 poäng och har fem poäng ner till tredjeplats som innebär kvalspel till Süper Lig.

Elmar Bjarnason, Elazigspor 9/0/0, 7 gula kort, 1 rött kort
– Saknades i matchtruppen mot Osmanlispor. Matchen slutade 1-1. Elazigspor är näst sist i tabellen med 11 poäng och har 1 poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket.

Abiola Dauda, Giresunspor, 10/7/0, 1 gult kort
– Spelade hela matchen i förlustmatchen (2-3) mot Denizlispor på bortaplan. Ligger på tiondeplats i tabellen med 17 poäng och har tre poäng upp till sjätteplatsen som innebär kvalspel till Süper Lig.

Erik Ayuk, Osmanlispor, 9/1/0
– Var med från start och blev utbytt i 54e minuten i matchen mot Elazigspor som slutade 1-1. Osmanlispor ligger på niondeplats i tabellen med 17 poäng och har tre poäng upp till sjätteplatsen som innebär kvalspel till Süper Lig.