VIDEO: Besiktas vann klart mot Ankaragücü

Besiktas avgjorde matchen mot Ankaragücü mer eller mindre redan i den första halvleken.

Besiktas saknade flera spelare inför matchen och precis innan avspark tvingades Gary Medel tacka nej pga skadekänning. Han ersattes av Gökhan Gönül som i sin tur blev utbytt i slutet av den första halvleken pga skada.

Matchen spelades på Kadir Has stadion i Kayseri, 320 km från Ankara dit den hade blivit flyttad dagen innan av förbundet som ansåg att gräsmattan på Osmanli stadion var i dålig skick. Trots förändringarna i sista stund var det många Ankaragücü-supportrar som hade tagit sig till matchen och på sociala medier skrivs det att det var uppemot 15 000 åskådare på plats.

Besiktas tog ledningen i den 23e minuten genom Adem Ljajic som gjorde sitt första mål i klubben. Dessförinnan sköt Ljajic en frispark i ribban och Besiktas fick ett mål bortdömt efter VAR-beslut. Andra målet kom några minuter efter ledningsmålet efter ett fint anfall på högerkanten som avslutades i mål av Mustafa Pektemek som gjorde sitt tredje mål på fem ligamatcher. Besiktas’ tredje mål kom precis innan halvtidsvilan genom talangen Güven Yalcin som blev framspelad av Ljajic. Güven gjorde mål för andra matchen i rad i andra starten i ligan.

3-0 till Besiktas efter den första halvleken och matchen var mer eller mindre avgjord.

Ankaragücü reducerade i inledningen av den andra halvleken genom Thievy Bifouma men målet dömdes bort efter VAR-beslut. Reduceringen kom istället i 86e minuten efter att Alessio Cerci spelad fram Moestafa El Kabir som gjorde sitt 5e mål på 11 ligamatcher. Inhopparen Oguzhan Özyakup fastställde sedan slutresultatet till 4-1.

El Kabir och Atiba Hutchinson i Besiktas spelade hela matchen för sina lag medan Johannes Hopf saknades i Ankaragücüs matchtrupp pga skada.

Ankaragücü förlorade sin andra raka match i ligan efter att ha tidigare vunnit tre raka matcher. Laget ligger på sjundeplats med 19 poäng. Besiktas vann igen efter två raka förluster och tog sig förbi Ankaragücü i tabellen upp på femteplats med 21 poäng.

I nästa omgång väntar storderby mot Galatasaray för Besiktas och Ankaragücü reser till Rize för match mot Rizespor.