VIDEO: Edin Visca bakom Istanbul Basaksehirs seger

Istanbul Basaksehirs storstjärna Edin Visca låg bakom lagets seger mot Caykur Rizespor på bortaplan.

Efter en mållös första halvlek slog Visca hörnan till Manuel da Costas nickmål i den 52a minuten och i den 62a minuten frispelade han sin landsman Rijad Bajic som enkelt stötte in andra målet.

Rizespor reducerade i den 79e minuten genom Vedat Muriqi men kom inte närmare än så. Rizespor har inte vunnit på fem ligamatcher och förlorat tre raka matcher. Senaste segern kom mot Fenerbahce i slutet av september och laget ligger fortsatt sist i tabellen med 8 poäng.

I Basaksehir blev rutinerade trion Arda Turan, Emre Belözoglu och Gökhan Inler inbytta i den andra halvleken. För Emre var det comeback efter skada som har hållit honom borta från spel sedan i början av september. Segern mot Rizespor var Basaksehirs fjärde raka uddamålsseger och tionde raka ligamatchen utan förlust. Laget har inte förlorat sedan den andra omgången.

Visca som gjorde två assist har gjort tre mål och sju assist på tolv ligamatcher den här säsongen. Han är inne på sin åttonde säsong i Basaksehir och har gjort 70 mål och 77 assist på 276 tävlingsmatcher varav 53 mål och 56 assist på 208 matcher i Süper Lig.

Basaksehir toppar tabellen med 27 poäng fyra poäng före Galatasaray som vann senare på lördagen mot Kayserispor.