VIDEO: Trabzonspor besegrade Fenerbahce för första gången på åtta år

Trabzonspor vann omgångens stormatch mot Fenerbahce inför fullsatta läktare på Medical Park stadion.

Klubbarnas, framförallt supportrarnas relation med varandra är inte bra efter mutskandalen i turkisk fotboll sommaren 2011 och därav fanns det inga bortasupportrar på plats då matchen anses vara en högriskmatch.

Trabzonspors supportrar fyllde läktarna och bjöd på ett fint tifo inför avspark.

Och det var hemmalaget som var mest taggade från matchens första till sista spark.

Hugo Rodallega hade chansen att ge Trabzonspor ledningen redan i den första halvleken men Fenerbahces målvakt Harun Tekin räddade straffsparken.

Trabzon tog istället ledningen i början av den andra halvleken när vänsterbacken Filip Novak nickade in högerbackens Joao Perreiras inlägg. Det var Novaks sjätte mål på 27 matcher i Süper Lig sedan han värvades till Trabzonspor i januari tidigare i år. Efter ledningsmålet fortsatte Trabzonspor att skapa målchanser, bl.a. hade Novak ytterligare lägen att göra mål på och Fenerbahce kom undan med blotta förskräckelsen. Även stortalangen Abdülkadir Ömür hade ett par lägen och träffade bl.a. ribban.

2-0 kom i den 75e minuten genom lagkaptenen Jose Sosa som gjorde ett klassmål med ett skott utanför straffområdet. Sosa har tagit över kaptensbindeln efter att Onur Kivrak och Burak Yilmaz blivit petade från Trabzonspors A-lag.

Fenerbahce reducerade i den 82a minuten genom Michael Frey som blev assisterade av inhopparen Baris Alici. Det var Freys sjätte mål på de åtta senaste tävlingsmatcherna. Och Frey hade kunnat kvittera också men hans skott räddades av målvakten Ugurcan Cakir och tog i ribban.

Trabzonspor vann med 2-1 och tog sin första seger mot Fenerbahce på över åtta år. Det var lagets första seger i ligan efter tre oavgjorda och en förluster. Med 19 poäng efter 13 omgångar ligger Trabzonspor på en sjundeplats i tabellen. Fenerbahce förlorade igen efter en seger och en oavgjord. Laget har 13 poäng och ligger på 15e plats i tabellen en poäng precis ovanför nedflyttningsstrecket.