VIDEO: Turkiet till final i VM för amputerade

Turkiets amputerade landslag har tagit sig till final i VM för amputerade som spelas i Mexiko.

Turkiet blev förra året Europamästare på hemmaplan något som firade inför 40 000 åskådare på Vodafone Park. Läs mer om succén på länktipset.

Efter EM-guldet hyllades landslaget stort i Turkiet av klubbar och spelare.

Läs också artikeln om Turkiets lagkapten under EM, Osman Cakmak som är en krigsveteran. På länktipset kan ni också läsa om de andra spelarna i Turkiets trupp under EM.

Under 2018 har framgångarna fortsatt och spelarna fortsätter att skriva historia. Under natten på söndagen blev Turkiet för första gången klara för final efter att ha besegrat värdlandet Mexiko med 4-0 i semifinalen. I finalen ställs Turkiet mot Angola som förlorade finalen i VM för fyra år sedan mot Ryssland. Då kom Turkiet på tredjeplats och vann bronsmedalj.

I videoklippet kan ni se en av målskyttarna mot Mexiko i semifinalen, Baris Telli. Han hälsar till Turkiet att ingen ska sova när finalen ska spelas under natten mot måndagen och att VM-pokalen ska till Turkiet.

Turkiets väg till finalen

Gruppspelet
Kenya 4-1
Liberia 3-0 (Walkover)
USA 5-1

Efter gruppspelet har Turkiet besegrat Irland med 4-0 i åttondelsfinalen, Ryssland med 5-1 i kvartsfinalen och Mexiko med 4-0 i semifinalen.

Finalen mot Angola spelas natten mot måndagen klockan 02.00 svensk tid och sänds i direktsändning på TRT Spor.

Matchen mot Mexiko

Spelarnas hälsning till Turkiet

Inför finalen mot Angola