VIDEO: Två nya mål av Mbaye Diagne när Kasimpasa vann

Skytteligaledaren Mbaye Diagne gjorde två nya mål när Kasimpasa vann.

Kasimpasa och Diagne fortsätter att gå starkt den här säsongen. I söndags gjorde Diagne två nya mål när Yeni Malatyaspor besegrades med 3-0 på hemmaplan och Diagne har nu gjort 14 mål på 13 matcher. Han har dessutom missat en straffspark den här säsongen.

Mot Yeni Malatyaspor gav han Kasimpasa ledningen redan i den 6e minuten på straffspark. Och Kasimpasa fick en ny straffspark i den 17e minuten men den gången sköt Mahmoud Trezeguet över. Kasimpasas andra mål kom i den 57e minuten när Josue Sa nickade in Samuel Eduoks hörna och Diagne fastställde slutresultatet i matchens slutminuter.

Kasimpasa som har gjort flest mål (29) i ligan gick upp på andraplats i tabellen fem poäng efter Istanbul Basaksehir sedan Galatasaray tidigare under omgången tappat poäng mot Konyaspor. Kasimpasa är det enda laget som har besegrat Basaksehir den här säsongen vilket man gjorde i den andra omgången då det blev 2-1 på hemmaplan efter att Diagne avgjort matchen i 90e minuten.

Yeni Malatyaspor förlorade igen efter tre raka segrar och trots förlusten är laget fortsatt i tabelltoppen på femteplats med 21 poäng.

I Kasimpasas matchtrupp saknades både Loret Sadiku (avstängd) och Abdul Khalili (skadad). Det var första matchen Sadiku missade den här säsongen. Khalili har sagt i en intervju med Fotbollskanalen att han siktar på comeback efter nyår.