VIDEO: Yeni Malatyaspor utklassade Trabzonspor – upp på andra plats

Yeni Malatyaspor fortsätter att gå bra den här säsongen. På fredagen utklassades Trabzonspor på hemmaplan med 5-0.

De stora matchhjältarna i segern mot Trabzonspor var nyförvärven inför den här säsongen, brassen Guilherme på lån från Benevento och serben Danijel Aleksic som kom från St. Gallen.

Guilherme gjorde två mål samt två assist och Aleksic gjorde två mål samt en assist. Båda spelarna har en stor del i Yeni Malatyaspors framgångar den här säsongen. Guilherme har gjort 3 mål samt 6 assist på 12 ligamatcher och Aleksic har gjort 5 mål samt 2 assist på 12 ligamatcher.

Även målvakten Fabian Farnolle hade en bra kväll och stod för ett par bra räddningar framförallt i slutet av den första halvleken.

Det var Yeni Malatyaspors fjärde raka seger i en tävlingsmatch och tredje raka seger i ligaspelet. Laget har också hållit nollan i alla segrarna. Tre poängen mot Trabzonspor innebar att Yeni Malatyaspor klättrade från sjunde till andraplatsen i tabellen tre poäng bakom Istanbul Basaksehir. Klubbarna som ligger precis bakom Yeni Malatyaspor i tabellen har dock en match mindre spelad.

Yeni Malatyaspor har den här säsongen slagit Fenerbahce, Galatasaray och Trabzonspor på hemmaplan samt tagit poäng på bortaplan mot Istanbul Basaksehir.

För Trabzonspors del var den fjärde raka ligamatchen utan seger. Tre raka oavgjorda matcher följdes upp med storförlusten mot Yeni Malatyaspor. Trots poängtappen de senaste omgångarna är det inte många poäng upp till tabelltoppen med tanke på hur jämnt det är just nu.