Erkan Zengin leder skytteligan i TFF 2. Lig

Erkan Zengin är i topp av skytteligan i TFF 2. Lig efter första halvan av säsongen.

I TFF 2. Lig vilket motsvarar tredjeligan i turkiska seriesystemet finns det två grupper, “Beyaz” och “Kirmizi”, vita- och röda gruppen på svenska. Fatih Karagümrük SK spelar i Kirmizi-gruppen och efter halva säsongen är laget placerad på tredjeplats i tabellen med 10 segrar, 4 oavgjorda och 3 förluster på 17 matcher med målskillnaden 32-20.

Fatih Karagümrük inledde säsongen med två raka förluster och har därefter förlorat bara två gånger på femton matcher. På de sju senaste ligamatcherna har det blivit 5 segrar och 2 oavgjorda med målskillnaden 18-9.

Erkan som är lagkapten i laget har gjort 7 mål på de 5 senaste ligamatcherna och totalt 11 mål på 16 ligamatcher den här säsongen. Med det är han i topp av skytteligan i Kirmizi-gruppen ett mål före två spelare.

***

Gruppvinnarna i TFF 2. Lig går direkt upp till Spor Toto 1. Lig och lagen som placerar sig på 2-5e plats i tabellen spelar slutspel mot varandra. Vinnarna från båda gruppernas slutspel möter sedan varandra i final på neutral plan om den sista platsen till andraligan.

***