OFFICIELLT: Istanbul Basaksehir överens med Sivasspor

Robinho lämnar Sivasspor för spel i Istanbul Basaksehir.

Det har ryktats om det och på torsdagen blev det officiellt. Både Istanbul Basaksehir och Sivasspor bekräftar på klubbarnas officiella Twitter-konto om att parterna har kommit överens om en övergång gällande Robinho. Brassens kontrakt med Sivasspor skulle ha gått ut efter säsongen.

Enligt uppgifter betalar Istanbul Basaksehir 2 miljoner Euro i övergångssumma för Robinho och kontraktslängden uppges vara 1,5 år. Robinho får själv en lön på 2 miljoner Euro för hela kontraktstiden.

Robinho, 34 år värvades till Sivasspor i januari tidigare i år då han skrev på ett 1,5 årskontrakt med klubben. Han gjorde 4 mål och 3 assist på 14 ligamatcher under sin första tid i Turkiet. Under den pågående säsongen har han gjort 8 mål och 2 assist på 16 ligamatcher. Han har gjort 2 mål i 4 matcher. Totalt har Robinho gjort 12 mål och 5 assist på 30 matcher i Süper Lig.

Transferfönstret i Turkiet öppnar fredagen den 4e januari och stänger torsdagen den 31a januari.