VIDEO: Kasimpasa vann stort mot Besiktas

Kasimpasa vann derbyt mot Besiktas med 4-1 på lördagskvällen.

Kasimpasa som har varit ett av höstens utropstecken i turkiska ligan avslutade året på bästa möjliga sett när laget besegrade Besiktas med 4-1 på hemmaplan.

Besiktas gjorde matchens första mål men det dömdes bort efter att domaren Cüneyt Cakir använt sig av VAR. Istället kunde Loret Sadiku som vanligt fanns med från start på Kasimpasas mittfält ge hemmalaget ledningen med halvvolley i den elfte minuten. Det var Sadikus första mål i Kasimpasa-tröjan och tredje totalt i Süper Lig. Han hade tidigare gjort två mål för Mersin Idman Yurdu.

Därefter var det Kasimpasas tur att få ett mål bortdömt efter VAR när Diagne gjorde mål men Kasimpasa och Diagne gjorde ett mål som godkändes innan halvtidsvilan. Det var Diagnes nittonde ligamål den här säsongen.

I början av den andra halvleken reducerade Besiktas genom Mustafa Pektemek som gjorde sitt femte ligamål på nio matcher. Mustafa ingick inte i Besiktas planer inför säsongen men är nu lagets bästa målskytt efter halva säsongen.

Besiktas kom inte närmare än så. I den 75e minuten tilldelades Kasimpasa straffspark efter VAR och Diagne gjorde sitt tjugonde ligamål för säsongen på 17 matcher. Straffen kom efter att Sadiku skjutit i ribban i situationen innan. Diagne har gjort 20 mål i ligan den här säsongen på 17 matcher och har då ändå missat tre straffsparkar. Sex av målen har kommit på straffspark. Kasimpasa skulle göra ytterligare ett mål i matchen genom tjecken David Pavelka som även han gjorde sitt första ligamål för säsongen. Sadiku stod för assisten till målet.

Kasimpasa vann igen efter två raka förluster och efter halva säsongen har laget både gjort flest mål (37) och släppt in flest mål (28). Laget ligger på andraplats i tabellen och har sex poäng upp till Istanbul Basaksehir. Yeni Malatyaspor, Trabzonspor och Galatasaray har dock chansen att ta sig förbi i tabellen på söndagen. Besiktas spelade sin tredje raka match utan seger (två oavgjorda och en förlust) och ligger på sjätteplats i tabellen med 26 poäng. Besiktas kan också tappa ett par placeringar i tabellen beroende på resultaten i övriga matcher i omgången.

Abdul Khalili har varit borta sedan skadan han ådrog sig i första omgången och siktar på comeback efter nyår. I Besiktas spelade Atiba Hutchinson från start men blev utbytt i slutet av matchen.

(www.nGolos.com) Kasimpasa vs Besiktas (Süper Lig)

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.