VIDEO: Robinho tvåmålsskytt när Sivasspor vann tredje raka segern

Robinho var tillbaka efter avstängning och gjorde två mål när Sivasspor utklassade Ankaragücü.

Sivasspor går riktigt starkt i ligan just nu. På lördagen utklassades Ankaragücü med 4-0 på hemmaplan vilket var lagets tredje raka seger i ligan och fjärde seger på de fem senaste ligamatcherna. Två av segrarna har kommit på bortaplan mot Besiktas och Istanbul Basaksehir. I de sex senaste ligamatcherna har det blivit fyra segrar och två oavgjorda. Sivas har också hållit nollan i de tre senaste matcherna och bara släppt in två mål på de sex senaste ligamatcherna.

I segern mot Ankaragücü kom ledningsmålet på straffspark i den 43e minuten av Robinho och två minuter senare utökade Muhammet Demir Sivasspors ledning innan halvtidsvilan. I den andra halvleken gjorde Sivas ytterligare två mål. Emre Kilinc chippade in mycket snyggt tredje målet och Robinho fastställde slutresultatet från nära håll. Det var Robinhos femte ligamål på femton matcher den här säsongen. Förra säsongen gjorde han fyra mål på fjorton ligamatcher.

Mattias Bjärsmyr spelade hela matchen för Sivasspor och Moestafa El-Kabir gjorde likadant för Ankaragücü. El Kabir drog också på sig ett gult kort. Johannes Hopf saknades i Ankaragücüs matchtrupp. Hopf har varit skadad men är på väg tillbaka.

Sivasspors fina resultat den senaste tiden har gjort så att laget har fått kontakt med tabelltoppen. Ligger just nu på en niondeplats i tabellen med 24 poäng och har bara två poäng upp till andraplatsen. Ankaragücü har däremot efter en bra inledning på säsongen hamnat i en formsvacka och på de fem senaste ligamatcherna har det blivit en oavgjord samt fyra förluster. Laget ligger elva i tabellen med 20 poäng.