VIDEO: Sivasspors nya skalp i Istanbul – besegrade Istanbul Basaksehir

Sivasspor har besegrat både Besiktas och Istanbul Basaksehir på bortaplan de senaste veckorna.

För tre omgångar sedan reste Sivasspor till Istanbul och besegrade Besiktas med 2-1 på Vodafone Park. I lördags tog laget en ny stor seger i storstaden när serieledaren Istanbul Basaksehir besegrades med 1-0.

Matchens enda mål kom i den 35e minuten genom Muhammet Demir efter ett snyggt anfall. Delvin N’Dinga spelade bollen till Robinho som spelade vidare till Gabriel Torje som i sin tur slog den avgörande passningen till Demirs mål.

Mattias Bjärsmyr fanns med från start och spelade hela matchen i Sivasspors backlinje.

Basaksehirs förlorade igen efter elva ligamatcher och fem raka segrar. Det var också lagets första förlust på hemmaplan den här säsongen. Trots förlusten är Basaksehir i fortsatt ledningen av tabellen men lagen under har chansen att komma närmare. Sivasspor har 2 segrar och 2 oavgjorda på sina fyra senaste ligamatcher. Laget ligger på 11e plats i tabellen med 18 poäng.