Martin Skrtel nobbade Barcelona i januarifönstret

Barcelona ville ha Fenerbahces mittback Martin Skrtel förra månaden – men den slovakiske mittbacken nobbade en flytt till spanska storklubben säger spelarens agent, Mithat Halis till spanska AS.

– Barcelona ville ha honom och insisterade på att värva just honom för att de behövde en mittback som var pålitlig alternativ men spelaren gick inte med på en flytt för att han inte ville vara ersättare till Pique och Umtiti, säger Halis till AS.

Agenten medger att han tycker att Skrtel platsar i Barcelonas försvar:

– Jag tycker han är en bättre mittback än Clement Lenglet men å andra sidan så är Martin Skrtel lycklig i Istanbul och har en viktig roll i Fenerbahce. Han ville inte vara tredje valet i Barcelona. Dem (Barcelona) såg honom spela i matchen mellan Slovakien och Ukraina och uppskattade det dem såg och att han var ledaren i det slovakiska landslaget, men Skrtel sade att han ville fortsätta spela i Turkiet.

Skrtel kom till Fenerbahce sommaren 2016 och har ett kontrakt framtill juli i år.