Flera spelare i Alanyaspor skadade i bilolycka – en spelare död

Turkiska klubben Alanyaspor har sorg och turkisk fotboll är i chock.

Alanyaspors minibuss hade en trafikolycka igår natt efter att ha spelat oavgjort på bortapln mot Kayserispor. Sju av lagets spelare skadades allvarligt varav en dog av sina skador på sjukhuset. Den avlidne fotbollsspelaren är den tjeckiske anfallaren Josef Sural som även var landslagsman för Tjeckien. Josef blev 28 år gammal.

De skadade spelarna som just nu får vård på sjukhus är Steven Caulker, Isaac Sackey, Djalma, Baiano, Welinton och Papiss Demba Cissé.

Klubbens president, Hasan Cavusoglu, berättade för media att trafikolyckan orsakades av att chaufförerna hade somnat vid ratten:

– Vi har fått ta del av polisrapporterna och enligt rapporten trots att  minibussen hade två chaufförer så har båda somnat under färden. I samband med att båda somnade så krockade bussen. Just nu är Sural allvarligt skadad och hans tillstånd är kritisk. Vi väntar på sjukhuset och han har precis opererats. De övriga sex spelarna har benbrott och vårdas just nu. De har inga allvarliga skador. Dessvärre har Sural livshotande skador enligt doktorn och vi väntar på mer svar, sade Hasan Cavusoglu som en stund senare fick ge nya uttalanden med tanke på att Josef Surals liv inte hade att gått att rädda.