Alanyaspors fina gest till Josef Surals familj

Alanyaspors spelare Josef Sural hade för 3,5 månader sen skrivit på ett 2,5 års avtal med klubben efter att ha värvats från Sparta Prag för en summa runt 160 000 pund. Enligt rapporter i Turkiet så kommer att betala ut Josef Surals hela lönen på kontraktet till spelarens familj. Josef som hade två barn med sin fru, hade blivit pappa på nytt för lite mer än två månader sen. Sedan tidigare har Alanyaspor meddelat att klubben kommer att pensionera nummer 90 som var Josef Surals tröjnummer.

Igår hade Alanyaspor en minnesstund för sin bortgångne spelare och flera personer var på plats för att säga farväl till Josef Sural.

Josef berättade inte för längesen att han och hans familj trivdes jättebra i sin nya hemstad och köpte senare även hus i Alanya. Ledningen i Alanyaspor har startat ett ärende om att annullera köpet och har just nu betalat priset för huset till familjen som efter minnesstunden återvände hem till Prag och Tjeckien. Familjen fick åka med turkiska utrikesministern Mevlüt Cavusoglus privata flyg, utrikesministern närvarade också på minnesstunden för Josef Sural. Utrikesminister Mevlüt Cavusoglu är lillebror till klubbens president Hasan Cavusoglu.

Klubbens president, Hasan Cavusoglu har även meddelat att klubben kommer att hjälpa familjen på alla sätt som de kan.

Nästa match som Alanyaspor spelar är mot Konyaspor i ligan. Konyaspors vicepresident, Selcuk Aksoy, har sagt att klubben står vid Alanyaspors sida och kommer att acceptera och respektera vilket beslut som än tas Turkiska fotbollsförbundet gällande matchen.

Josef Sural gjorde ett ligamål på nio matcher i Süper Lig, detta blev hans sista mål: