Landskamp: Turkiet möter Grekland

Turkiet laddar upp inför EM-kvalet med vänskapsmatcher mot Grekland och Uzbekistan.

Kvällens match har avspark 20:00 och matchen kommer att spelas i Antalya och på Antalyaspors hemmaarena Antalya-stadion. Turkier har sedan tidigare bekräftat att truppen inför vänskapsmatcherna är också truppen inför kvalmatcherna mot Frankrike och Island.

Domaren i matchen mot Grekland är Radu Marian Petrescu från Rumänien. Turkiet kommer att spela sin 569:e landskampen under sina 96 år. Hittils har det spelats 299 officiella matcher och av dem har det varit 269 matcher har varit vänskapsmatcher. Totalt har det blivit 214 vinster, 133 oavgjorda och 221 förluster med 747 mål framåt och 819 mål insläppta. 243 matcher har spelats på bortaplan och 245 matcher på hemmaplan samt 80 matcher har spelats på neutral mark.

Turkiet har bra statistik gentemot Grekland. På tio matcher som har spelas mellan länderna har Turkiet vunnit sju av dem och två matcher har slutat oavgjort. Turkiet har bara förlorat en gång mot Grekland. 1948 spelade första matchen mellan länderna och turkarna besegrade grekerna med 3-1. I dessa möten har Turkiet gjort 15 mål och släppt in 6 mål.

Kvällens match mot Grekland sänds på TRT Spor men även följande kanaler kommer att sända kvällens match:

Burak Yilmaz och Dorukhan Toköz kommer inte till spel på grund av mindre skadebekymmer men är med i truppen. Ozan Kabak har lämnat truppen efter att mittbacken fått en fraktur i näsan. Truppen i sin helhet: