Officiellt: Abdullah Avci lämnar Istanbul Basaksehir

Istanbul Basaksehir bekräftar på sin officiella hemsida att de går skilda vägar med sin tränare Abdullah Avci efter att de gemensamt har kommit överens om beslutet.Klubben har hela tiden velat behålla tränaren och sagt att Abdullah Avci stannar här så länge han vill. I och med att Senol Günes lämnar Besiktas och kommer enbart koncentrera sig på landslaget så öppnades möjligheten upp om att ta över Besiktas. Fikret Orman, Besiktas president, har inte hymlat om att han tycker om Abdullah Avci och Abdullah Avci har enligt rykten också velat ta över Besiktas i framtiden.

Istanbul Basaksehir som slutade tvåa och förlorade ligatiteln i den nästsista omgången i årets ligasäsong skriver följande på sin hemsida:

“Istanbul Basaksehir Fotbollsklubb har kommit överens med Abdullah Avci som har varit vår tränare sedan klubben grundades, att gå skilda vägar efter tränarens egna vilja och beslut. Detta beslutet togs efter ett möte mellan vår president Göksel Gümüsdag och Abdullah Avci som har en 13 års lång vänskap tillsammans.

Med sin karaktär och fotbollskunskaper är Abdullah Avci en förebild och profil för Turkisk fotboll och idag så tar vår långa väg tillsammans slut. Vi tackar Abdullah Avci för all hans hängivenhet och arbete under våra år som vi har utvecklats och växt och önskar honom all lycka i hans framtida karriär”, skriver klubben på sin hemsida.

Många trovärdiga rykten och bland annat beIN Sports skriver att Abdullah Avci har skrivit på för tre år med Besiktas och ett officiellt uttalande ryktas komma inom kort.