Abdülkadir Ömür nominerad till “Golden Boy”-priset

Trabzonspors supertalang Abdülkadir Ömür har blivit nominerad till “Golden Boy”-priset.

“Golden Boy”-priset arrangeras av italienska Tuttosport och delas ut sen 2003 varje år till den bästa unge spelaren i en europeisk klubb. Spelaren måste vara under 21 år. Abdülkadir Ömür var även nominerad förra året tillsammans med två andra turkiska spelare; Baris Zeren och Yusuf Sari. Det här året är han ensam nominerad.

Abdülkadir är 19 år (fyller 20 i juli) och har varit en del av Trabzonspors A-lag de två senaste säsongerna. Under den gångna säsongen gjorde han 5 mål och 9 assist på 29 ligamatcher. Han har även spelat 4 landskamper för Turkiet. Under de senaste åren har han haft ögonen på sig från Europas största klubbar.

Flera europeiska tidningar utöver Tuttosport: Bild, Blick, A Bola, L’Equipe, Corriere dello Sport, La Gazzetta dello Sport, Marca, Aftonbladet, Sport Express, De Telegraaf, SportDay och The Times är med och utser vinnaren.

Förra året vann Ajax’s mittback Matthjis de Ligt som även han är nominerad i år igen. Dessutom finns bl.a. Alexander Isak som nyligen blev klar för Real Sociedad med på listen. Även han var med förra året.

Alla spelarna som är nominerade till priset kan ses här.