Ännu en klubb ute efter Galatasarays talang

Galatasarays mittfältstalang Yunus Akgün är en eftertraktad spelare.

18-årige Yunus debuterade i Galatasarays A-lag tidigare under säsongen och drog till sig stora rubriker när han i turkiska cupens åttondelsfinal mot Boluspor gjorde tre mål samt en assist i 4-1 segern. Han spelade varje match fram till semifinalen från start i turkiska cupen och det blev totalt 4 mål samt 2 assist på sex matcher för hans del.

Han fick även speltid i 11 matcher i ligaspelet, mestadels kortare inhopp förutom i sista matchen då han fick starta. Det blev även ett kortare inhopp i Europa League 16-delsfinalen mot Benfica.

Flera engelska och tyska klubbar följer redan Yunus’ framsteg. Nu ska även italienska Lazio ha visat intresse för yttermittfältaren vars kontrakt med Galatasaray går ut nästa år. Enligt den italienska tidningen Corriere Dello Sport är Lazio redo att betala 2,5-3 miljoner Euro för att knyta till sig honom.

Läs en tidigare artikel från november förra året då vi skrev om Chelsea- och Juventus’ intresse för Yunus Akgün.