“Halva Bundesliga ute efter Ozan Kabak”

Ozan Kabak ser ut att stanna kvar i Bundesliga.

Stuttgart åkte förra säsongen ut ur Bundesliga efter att ha förlorat kvalmatchen mot Union Berlin men den 19-årige mittbacken Ozan Kabak ser ut att stanna kvar i högsta ligan.

Enligt TRT Spor har hela nio klubbar i Bundesliga visat intresse för Ozan vars prislapp är 15 miljoner Euro.

En av klubbarna uppges vara Bayern München men där beror det på om Mats Hummels eller Jerome Boateng lämnar klubben. De senaste dagarna har det skrivits om att Hummels kan vara på väg tillbaka till Borussia Dortmund. Ozan själv ska ha önskat att om det finns en möjlighet så vill han spela för den tyska storklubben.

Även Schalke 04 nämns som ett alternativ.

Ozan då 18 år slog fram med dunder och brak när han fick chansen av Fatih Terim i början av förra säsongen både i ligan och Champions League. Allting gick snabbt och Stuttgart betala 11 miljoner Euro i övergångssumma för att köpa loss honom från Galatasaray redan i januari.

Ozan har fortfarande inte debuterat för Turkiets landslag. Han har varit uttagen i de senaste landslagssamlingarna men inte kunnat vara med pga skador.

Trots Stuttgarts dåliga säsong blev det personlig succé för Ozan som röstades fram till årets rookie (nykomling) i Bundesliga.