VIDEO: Trezeguet matchhjälte för Egypten

Trezeguet blev stor matchhjälte för Egypten i premiären av Afrikanska mästerskapen.

Mahmoud Hassan med smeknamnet Trezeguet gjorde matchens enda mål i den 41a minuten. Det var hans sjätte mål på 38 landskamper. I slutet av matchen blev Trezeguet utbytt.

Trezeguet har spelat i Kasimpasa under de två senaste säsongerna. Första säsongen var han på lån i klubben och gjorde 13 mål samt 7 assist på 31 ligamatcher. Efter säsongen köpte Kasimpasa loss honom från Anderlecht för 2 miljoner Euro och under sin andra säsong i klubben gjorde han 9 mål samt 9 assist på 34 ligamatcher.

Förra året i juli var han mycket nära en övergång till Sparta Prag i Tjeckien men övergången stoppades i sista stund sedan den tjeckiska klubben haft problem med betalningen. Trezeguet hade då en köpklausul på 5 miljoner Euro.

I september förra året efter att transferfönstret stängt förlängde Kasimpasa kontraktet till juni 2021 och då togs även köpklausulen bort. Enligt uppgifter finns det ingen köpklausul i hans nuvarande kontrakt. Trezeguet har länge kopplats ihop med en flytt bort från Kasimpasa som vill ha rejält betalt för sin stjärna. Det skrivs om 10 miljoner Euro vilket har skrämt bort en del intressanta klubbar men kanske kan en succé i Afrikanska mästerskapen hjälpa till?

Varför kallas han för Trezeguet? Läs här!