VIDEO: Turkiet – Uzbekistan 2-0

Landslaget fortsätter att rada upp vinster. Under söndagen besegrades Uzbekistan med 2-0 i Alanya.

Turkiet spelade den sista vänskapsmatchen inför kvalspelet till EM 2020 där Frankrike och Island väntar och det blev ännu en vinst för Turkiet med två mål framåt och denna gången höll landslaget även nollan. Det var ett reservbetonat Turkiet som ställdes mot Uzbekistan men som spelade en underhållande och väldigt organiserad fotboll.

Turkiets startelva i matchen:

Sinan Bolat (MV), Mehmet Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Emre Taşdemir, Dorukhan Toköz (min. 82 Deniz Türüç), Efecan Karaca (min. 46 Ömer Ali Şahiner), Oğuzhan Özyakup (min. 65 Abdülkadir Ömür), İrfan Can Kahveci (min. 90+1 Emre Belözoğlu), Yunus Mallı (min. 46 Kenan Karaman), Enes Ünal (min. 65 Ozan Tufan)
I anfallet fick Enes Ünal förtroende efter Cenk Tosuns skada. Irfan Can Kahveci fanns med från start och spelade nästan hela matchen och även Oguzhan Özyakup och Dorukhan Toköz från Besiktas fick båda spela denna matchen från start. I det offensiva mittfältet fick Yunus Malli chansen medan Emre Tasdemir fick starta på vänsterbackspositionen och Sinan Bolat vaktade målet.
Matchens stora hjälte blev högerbacken Mehmet Zeki Celik som gjorde båda(!) målen. Mehmet Zeki Celik har haft en stark och imponerande säsong i Lille och gjorde matchens första mål i den 17:e minuten och det andra målet i den 57:e minuten. På tilläggstid ordnade inbytte Abdülkadir Ömür straff för Turkiet efter att ha dribblat sig in i motståndarnas straffområde. Irfan Can Kahveci stegade fram för att ta straffen men kunde inte förvalta den på bästa sätt och målvakten Suyunov räddade straffen.
Nu väntar de regerande världsmästarna Frankrike i EM-kvalet. Mötet sker i Konya lördagen den 8:e juni klockan 20:45.