Yeni Malatyaspors motståndare i Europa League-kvalet

Yeni Malatyaspors var med i lottningen i andra kvalomgången till Europa Leagues gruppspel.

Nästa säsong deltar Yeni Malatyaspor för första gången i klubbens historia i Europa-spelet efter att ha kommit femma i tabellen förra säsongen. Då Akhisarspor förlorade cupfinalen mot Galatasaray som även ligatiteln går cupens Europa League-plats till femteplacerade laget i sluttabellen.

Yeni Malatyaspor ska möta vinnaren mellan Olimpija Ljubljana från Slovenien och Rigas FS från Lettland i andra kvalomgången till Europa Leagues gruppspel.

Första matchen i andra kvalomgången spelas i Malatya torsdagen den 25e juli och returen spelas veckan därpå torsdagen den 1a augusti.

Malatyaspor har tidigare spelat i Europa men det är inte samma klubb som Yeni Malatyaspor. Malatyaspor håller idag till amatörligan och Yeni Malatyaspor hette tidigare Malatya Belediyespor men bytte namn i augusti 2015.