Besiktas lånar ut anfallare

Besiktas har lånat ut anfallaren Cyle Larin till belgiska Zulte Waregem.

Besiktas värvade 24-årige Larin från Orlando City i januari 2018 för 1,85 miljoner Euro efter att han öst in mål i Major League Soccer (MLS) de senaste åren. Totalt hade Larin gjort 43 mål på 87 matcher i MLS.

Första tiden i Besiktas gjorde Larin 4 mål på 4 matcher i Süper Lig där tre av målen kom i sista omgången i storsegern (5-1) mot Sivasspor. Förra säsongen gjorde han 4 mål på 24 tävlingsmatcher varav 1 mål på 12 ligamatcher när han till största delen fick agera reserv först åt Alvaro Negredo och sedan Burak Yilmaz.

Larin har kontrakt med Besiktas till juni 2022 men Zulte Waregem har köpoption på 2,5 miljoner Euro efter lånet. I Zulte Waregem blir Larin lagkamrat med tidigare Trabzonspor-spelaren Theo Bongonda.