Napolis president: ”Vi ska slutföra värvningen av Elmas den här veckan”

Fenerbahces mittfältare Eljif Elmas är på gång till Napoli.

Napolis president Aurelio De Laurentiis deltog i programmet TV Luna där han fick frågan, stämmer det att Marko Rog ska lämna klubben och ersättas av Eljif Elmas varpå De Laurentiis svarade ja det stämmer.

Vidare ska presidenten även sagt att Napoli ska slutföra värvningen av Elmas den här veckan och presentera honom.

Fenerbahce värvade 19-årige Elmas från makedonska klubben Rabotnicki i juli 2017 för 180 000 Euro. Enligt rapporterna kommer han nu att säljas till Napoli för 18 miljoner Euro inklusive bonusar.

Elmas kom till Fenerbahce som 17-åring men skrev på sitt kontrakt med klubben när han blev 18 år vilket var i september och det var då han också fick börja spela tävlingsmatcher med klubben. Andra halvan av säsongen 2017/18 fick han sparsamt med speltid och det var först förra säsongen han fick ordentligt med speltid. 29 matcher i ligan, 2 matcher i turkiska cupen, 2 matcher i Champions League-kvalet och 7 matcher i Europa Leagues gruppspel. På dessa matcher gjorde han 4 mål. Alla målen kom i ligaspelet.

Han är också landslagsspelare för Makedonien där det har blivit 2 mål på 11 landskamper.

En av hans ligamål kom i derbyt mot Galatasaray i april när han kvitterade till 1-1.