OFFICIELLT: Merih Demiral klar för Juventus

21-årige turkiska landslagsbacken Merih Demiral är klar för Juventus.

Efter bara en halvsäsong i Sassuolo lämnar Merih klubben för spel i Juventus. Under fredagen blev det officiellt att Juventus köper loss honom från Sassuolo för 18 miljoner Euro. Merih Demiral med sex landskamper för Turkiet har skrivit på ett femårskontrakt till juni 2024.

Merih inledde förra säsongen på lån i Alanyaspor som köpte loss honom från Sporting Lissabon i januari tidigare i år för 3,5 miljoner Euro. Omgående blev han utlånad till Sassuolo med obligatorisk köp för 9,25 miljoner Euro. Han spelade 16 ligamatcher för Alanyaspor och 14 ligamatcher för Sassuolo förra säsongen. Det blev även två mål i Sassuolo-tröjan.

Merih spelade i Fenerbahces ungdomslag från 13 år till 18 år innan han lämnade Turkiet 2016 för spel i Portugal och klubben Alcanenense. Efter ett år blev han värvad till Sporting Lissabon för 200 000 Euro.