Rutinerad högerback från Spanien klar för Alanyaspor

Alanyaspor värvar rutinerad högerback från Spanien.

Alanyaspor gjorde under måndagen klart med den 30-årige högerbacken Juanfran som kommer närmast från Deportivo La Coruna men som var på lån i Leganes förra säsongen. Innan dess spelade han fyra säsonger med La Coruna i spanska ligan.

Förutom spel i Leganes och La Coruna har Juanfran också tillhört Getafe, Villarreal, Real Madrid och Real Betis. Juanfran gjorde två kortare inhopp i Real Madrids A-lag men spelade för det mesta i klubbens andralag Castilla.

Juanfran har spelat i 196 av 228 matcher i La Liga de sex senaste säsongerna. Första säsongen i Real Betis, fyra säsonger i La Coruna och senaste säsonger i Leganes. Han har startat i majoriteten av matcherna.

Juansfrans kontrakt med Alanyaspor är på 2 år med option på ytterligare 1 år.