Sivasspor värvar mittfältare från Ghana

Isaac Cofie klar för Sivasspor.

Sivasspor presenterade under onsdagen centrala mittfältaren Isaac Cofie, 27 år som kommer närmast från spel i Sporting Gijon i spanska andraligan där han spelade 25 ligamatcher förra säsongen. Cofie inledde sin fotbollskarriär i Genoa och har spelat i ytterligare fem italienska klubbar: Torino, Piacenza, Sassuolo, Chievo och Carpi. Han har under sin karriär spelat 119 matcher i Serie A för Genoa, Carpi och Chievo samt 58 matcher i Serie B för Torino, Sassuolo och Piacenza.

Cofies kontrakt med Sivasspor är på 2+1 år.

Han är Sivasspors sjätte värvning den här sommaren efter målvakterna Mamadou Samassa och Muammer Yildirim, mittbackarna Aaron Appindangoye och Caner Osmanpasa samt högerbacken Marcelo Goiano.

Tolv spelare har lämnat Sivasspor: målvakterna Sergio Rochet och Tolgahan Acar, mittbackarna Mattias Bjärsmyr och David Braz, högerbackarna Douglas och Paul Papp, centrala mittfältarna Delvin N’Dinga och Özer Hurmaci, yttermittfältarna Gabriel Torje, Cyriac och Fousseni Diabete samt anfallaren Muhammet Demir.