Turkiska klubbarnas motståndare i kvalet till Champions League och Europa League

Under måndagen lottades tredje kvalomgången till både Champions League och Europa League.

Champions League:
Istanbul Basaksehir möter vinnaren av Viktoria Plzen (Tjeckien) mot Olympiakos (Grekland) från andra kvalomgången. Om Basaksehir går vidare väntar spel i sista kvalomgången (playoff). Om Basaksehir blir utslagna blir det spel i Europa Leagues gruppspel.

Första mötet i tredje kvalomgången spelas 6-7 augusti och returmötet spelas 13 augusti.

Europa League:
Trabzonspor lottades mot Sparta Prag (Tjeckien) med bl.a. Semih Kaya i laget och om Yeni Malatyaspor tar sig vidare från andra kvalomgången mot Olimpija Ljubljana från Slovenien blir det spel mot vinnaren av Connah’s Quay Nomads (Wales) mot Partizan Belgrad (Serbien) från andra kvalomgången.

Första mötet i tredje kvalomgången spelas 8 augusti och returmötet spelas 15 augusti.