Är sagan om Falcao till Galatasaray på väg mot ett slut?

Är sagan om Falcao till Galatasaray på väg mot ett slut?

Galatasaray har varit i förhandlingar med Colombias anfallsstjärna Falcao, 33 år och Monaco i över en månad och flera gånger har det skrivits att han är klar för klubben utan att övergången har blivit officiell.

Representanter för Galatasarays ledning och agenten Ahmet Bulut som representerar Falcaos intressen i Turkiet har ett par gånger åkt till Frankrike för att göra klart med övergången.

Under lördagen tog sagan ny fart efter att Ahmet Bulut delat med sig en bild tillsammans med Falcao på Instagram med väl passande emojis (se nedan).

Både NTV Spor och TRT Spor rapporterade därefter att Galatasaray till slut har kommit överens med Monaco. Klubben har sedan långt tidigare varit överens med Falcao men haft svårt att komma överens med den franska klubben.

Enligt det senaste betalar Galatasaray ingen övergångssumma för Falcao som uppges resa till Istanbul under söndagen för att skriva på ett treårskontrakt med option på ytterligare ett år med Galatasaray.

Transferfönstret i turkisk fotboll stänger på tisdagskvällen.

Saxat från tidigare artikel
Falcao behöver ingen närmare presentation. Han har spelat i River Plate, Porto, Atletico Madrid, Manchester United och Chelsea. Tiden i England var dock inte bland hans bästa i karriären mycket pga skadeproblem.

Han har gjort 83 mål på 140 tävlingsmatcher i Monaco, 41 mål på 101 matcher i River Plate, 70 mål på 91 matcher i Atletico Madrid, 72 mål på 87 matcher i Porto, 4 mål på 29 matcher i Manchester United, 1 mål på 12 matcher i Chelsea och 34 mål på 88 landskamper för Colombia. I Europa-spelet har det blivit 12 mål på 26 matcher i Champions League och 30 mål på 31 matcher i Europa League.

Fakta: Falcao representeras av agentfirman Gestifute som grundades av den kände agenten Jorge Mendes och Ahmet Bulut är en turkisk agent som representerar firmans affärer i Turkiet.