Besiktas och Ricardo Quaresma går skilda vägar

Besiktas och Ricardo Quaresma går skilda vägar.

Besiktas gjorde under lördagen ett uttalande på sin officiella hemsida om att klubben efter ett möte med Ricardo Quaresma meddelat honom att han inte ingår i klubbens planer för den nya säsongen. Besiktas har därför gett honom tillåtelse att hitta en ny klubb innan sommarens transferfönster stänger.

Om det skulle vara så att Quaresma inte hittar någon ny klubb innan transferfönstret stänger kommer han att få träna individuellt under pågående säsongen.

35-årige Quaresma har spelat i Besiktas i två sejourer. Efter att ha spelat i klubben säsongerna 2010/11 och 2011/12 återvände han till klubben inför säsongen 2015/16. Under sin tid i klubben har han vunnit 2 ligatitlar och 1 cuptiteln. På 227 tävlingsmatcher har det blivit 38 mål och 78 assist.

I premiäromgången mot Sivasspor spelade han från start och blev utbytt i andra halvleken. I hemmapremiären mot Göztepe på fredagskvällen blev han kvar på avbytarbänken hela matchen.

Quaresma har ett år kvar på sitt kontrakt med Besiktas värt 1,75 miljoner Euro och 4 000 Euro per poäng.