Fenerbahce vände och vann mot Basaksehir – avgjorde på tilläggstid

Fenerbahce vände och vann toppmatchen mot Istanbul Basaksehir. Nabil Dirar gjorde segermålet på tilläggstid.

Basaksehir tog ledningen i matchen i 32:a minuten genom nyförvärvet Enzo Crivelli som gjorde sitt första mål i klubben. Målvakten Mert Günok stod för assisten till målet. Innan halvtidsvilan trodde de flesta att Vedat Muriqi hade kvitterat för Fenerbahce men målet dömdes bort för offside efter VAR. Även Basaksehir fick ett mål bortdömt i första halvleken efter VAR.

I inledningen av den andra halvleken hade lagkaptenen Edin Visca två jättelägen att utöka Basaksehirs ledning men stolpen och Fenerbahces målvakt Altay Bayindir stod i vägen.

Istället kunde Fenerbahce kvittera i 77:e minuten genom Muriqi som i matchens första minuter hade träffat ribban från mycket nära håll. Tolgay Cigerci slog en krossboll till Muriqi som gjorde mål för andra ligamatchen i rad. Men det skulle inte ta slut där. Fenerbahce skulle göra ytterligare ett mål, ett segermål som kom i 93:e minuten och det var inhopparna som låg bakom det.

Det började med att Alper Potuk vunnit tillbaka bollen vid mittlinjen, Miha Zajc som sedan drev upp bollen och passade till Ferdi Kadioglu som tittade upp och slog inlägget till Nabil Dirar som nickade bollen i mål. Även han gjorde mål för andra ligamatchen i rad.

Fenerbahce har inlett säsongen med två raka segrar något som inte har hänt på sex säsonger och Basaksehir har inlett säsongen med två raka förluster.