Galatasaray lånar ut Mitroglou till PSV

Galatasaray har lånat ut grekiska anfallaren Kostas Mitroglou till PSV Eindhoven.

Kostas Mitroglou är på lån i Galatasaray från Marseille. Nu lånar Galatasaray ut honom vidare till PSV Eindhoven i holländska ligan som betalar 1,25 miljoner Euro för lånet. Galatasaray ska betala Mitroglous lön på 1,95 miljoner Euro.

Mitroglou anslöt till Galatasaray i januari tidigare i år. Under säsongen gjorde han 1 på 7 ligamatcher och 1 mål på 2 cupmatcher. Målet i ligan kom i 95:e minuten mot Akhisarspor på hemmaplan. Ett mål som kan ha spelat stor roll när Galatasaray till slut blev ligamästare. Inget mål där och förutsättningarna hade sett annorlunda ut inför avslutningen av säsongen.

När Galatasaray lånade Mitroglou i januari skrevs det i kontraktet att han skulle få en lön på 2,6 miljoner Euro för säsongen 2019/20. Nu blir hans lön 1,925 miljoner Euro istället. Oklart om PSV betalar resten.