Hattrick av Caleb Ekuban när Trabzonspor vände och vann mot AEK

Caleb Ekuban gjorde hattrick när Trabzonspor besegrade AEK Athen i Europa League-kvalet.

Trabzonspor tog ett stort kliv mot Europa Leagues gruppspel på torsdagskvällen när AEK Athen besegrades på bortaplan med 3-1. Nu behöver det grekiska laget vinna med minst tre mål på bortaplan för att gå vidare.

Men Trabzonspor fick en dålig start i matchen och AEK tog ledningena  redan i 4:e minuten genom Marko Livaja. I den 24:e minuten fick Trabzonspor straffspark men Jose Sosa missade.

Kvitteringen skulle istället komma några minuter senare genom Caleb Ekuban som höll sig framför mål efter en tilltrasslad situation i straffområdet efter hörna och slog in Filip Novaks passning. Ekuban skulle också ge Trabzonspor ledningen innan halvtidsvilan när han nickade in Sosas hörna.

Ekubans sista mål kom i 70:e minuten efter att han blivit framspelad av Abdülkadir Ömür. Med det fastställde han slutresultatet till 3-1. Ett mycket bra resultat inför returen på hemmaplan nästa torsdag.

Besiktas och Istanbul Basaksehir är redan kvalificerade för Europa Leagues gruppspel. Nu är det mycket nära att Trabzonspor blir den tredje klubben från Turkiet.