Merih Demiral: “En stor ära att vara den första turkiska spelaren i Juventus”

Merih Demiral ser fram emot den nya säsongen med Juventus.

I tisdags var det “Demiral Day” i Juventus då klubbens turkiska landslagsspelare Merih Demiral presenterades ordentligt.

Merih, 21 år har haft en raketkarriär. För ett år sedan inledde han säsongen på lån hos Alanyaspor, i januari blev han utlånad till Sassuolo och tidigare i somras skrev han på ett femårskontrakt med Juventus.

– Jag är mycket glad över att vara här. Jag vet om att Juventus är en betydelsefull klubb och för mig är det en ära att vara här. Jag hoppas kunna anpassa mig till den nya miljön så fort som möjligt. Det krävdes mycket ansträngning av mig att komma hit men det är resultatet av allt hårt jobb jag har lagt ner. Det är en dröm som går i uppfyllelse.”

Önskan
Jag ger alltid mitt bästa när jag kliver ut på planen och det är något som fansen uppskattar. Jag vill nå min bästa form så fort som möjligt så att fansen kan uppskatta mig ännu mer. Juventus har några av världens bästa spelare, speciellt i försvaret, därför hoppas jag kunna vara i min bästa form snart och konkurrera om en startplats.

Historia
Att få vara den första turkiska spelaren i Juventus är en stor ära för mig och jag kommer att försöka vara en förebild här.

Om Juventus
Jag har verkligen blivit imponerad av träningsanläggningarna här. Jag hoppas kunna vara här så länge som möjligt. Juventus startar varje säsong med målsättning att vinna så många titlar som möjligt och för att klubben är så fast besluten om det är jag säker på att mycket bra saker kan hända den här säsongen.

Om lagkamraterna och tränaren Sarri
Chiellini och Bonucci har hjälpt mig mycket med att komma till rätta här. Det har även de andra spelarna gjort. Jag hoppas kunna lära mig mycket av de. Sarri är personligen insatt i det defensiva spelet vilket ger mig en möjlighet att träna på bästa möjliga sett och träna mer på mina svagheter. Emre Can hjälper mig att komma till rätta både på och utanför planen och jag vill speciellt tacka honom för det.

Tiden med Sassuolo
Att gå till Sassuolo förra säsongen gav mig erfarenhet av Italien. Det är det bästa landet i världen för en försvarare och jag vill utvecklas här både tekniskt och taktiskt.

Jämförelsen med Montero
Det är en ära för mig att bli jämförd med Montero. Jag hoppas kunna visa fansen att jag är en stark försvarare och leva upp till förväntningarna. Mina riktiga idoler är de spelarna jag spelar med just nu som t.ex. Chiellini.”

***

Merih kommer att spela med nr. 28 på ryggen i Juventus som har ligapremiär i helgen på bortaplan mot Parma på lördagskvällen.