Mohamed Elneny överens med Besiktas – på väg till Istanbul

Mohamed Elneny är på väg till Istanbul för att slutföra övergången till Besiktas.

Besiktas’ fotbollsdirektör Ali Naibi bekräftade för TRT Spor att klubben har kommit överens med Arsenal och Elneny:

Vi är överens med både Arsenal och Elneny. Han kommer till Istanbul på fredagskvällen. Om det inte blir något problem under läkarundersökningen kommer vi att skriva ett lånekontrakt på ett år. Han är en talangfull spelare och har spelat nästan 100 matcher i Arsenal på 3,5 säsonger. Vi behövde ersätta Gary Medel med en erfaren mittfältare och jag tror att Elneny är en rätt värvning.”

Arsenal värvade 27-årige Elneny som har gjort 75 landskamper för Egypten från Basel i januari 2016 för 12,5 miljoner Euro. I Arsenal har han spelat 89 tävlingsmatcher på 3,5 säsonger varav 46 matcher i Premier League. Säsongen 2017/18 spelade han 12 matcher i Europa League när Arsenal gick till semifinal och förra säsongen spelade han 7 matcher i samma turnering när Arsenal gick till final.

Elneny delade på fredagskvällen en bild på sig på Twitter när han var på väg till Istanbul.