Officiellt: Mevlüt Erdinc lämnar Basaksehir – klar för Fenerbahce

Anfallaren Mevlüt Erdinc lämnar Istanbul Basaksehir för spel i Fenerbahce.

Den 32-årige landslagsmeriterade anfallaren har skrivit på ett kontrakt med Fenerbahce som sträcker sig över två säsonger. Han kommer närmast från Istanbul Basaksehir men Fenerbahce betalar ingen övergångssumma.

Erding spelade i Sochaux, Paris SG, Rennes, St Etienne, Hannover 96, Guingamp och Metz innan han flyttade till Turkiet och Basaksehir inför säsongen 2016/17. Han gjorde inga mål på 11 matcher i Bundesliga men gjorde 92 mål på 295 matcher i Ligue 1 för sex olika klubbar.

Första säsongen i Basaksehir gjorde han 4 mål på 12 ligamatcher och 2 mål på 4 cupmatcher. Förra säsongen var han på lån i Antalyaspor där han gjorde 12 mål på 24 ligamatcher och 2 mål på 3 cupmatcher. Med det blev han Antalyaspors bästa målskytt.

I Turkiets landslag har det blivit 8 mål på 35 matcher.