Stark upphämtning av Trabzonspor i Europa League-kvalet

Trabzonspor stod för en stark upphämtning i första mötet mot Sparta Prag i Europa League-kvalet.

Trabzonspor hamnade i underläge i 16:e minuten när Sparta Prags lagkapten Costa fick stå helt fri i straffområdet och nicka in ledningsmålet på en hörna. I den andra halvleken ökade Sparta Prag på ledningen till två mål efter ett fint mål av Guelor Kanga som gjorde sitt femte mål på de fyra senaste tävlingsmatcherna.

Reduceringen kom i 84:e minuten och var mycket fint. Jose Sosa slog en frispark till Caleb Ekuban som slog till på volley inne i straffområdet, chanslöst för målvakten. Kvitteringen kom en minut före ordinarie fulltid när Ekuban spelade fram Alexander Sörloth som blev inbytt inför den andra halvleken och gjorde mål i sin debut.

Matchen slutade 2-2. Ett bra resultat inför returen i Trabzon nästa torsdag.

Matchen spelades inför tomma läkare. Oklart varför. Semih Kaya, fostrad i Galatasaray satt på bänken för Sparta Prag.