Supercupen 2019: Akhisarspor – Galatasaray

På onsdagskvällen spelas supercupen i Turkiet.

Regerande liga- och cupmästarna Galatasaray möter Akhisarspor som förlorade i cupfinalen förra säsongen. Årets supercup är en repris från förra året då Akhisarspor blev mästare efter straffläggning.

Akhisarspor åkte förra säsongen ur Süper Lig och spelar den här säsongen i TFF 1. Lig (andraligan). Klubben har haft en stor spelaromsättning i truppen där 14 spelare har lämnat och 7 spelare har kommit. Det är även en ny tränare i Mehmet Altiparmak som förde Gazisehir Gaziantep FK till Süper Lig förra säsongen men fick inte sedan nytt förtroende.

Även i Galatasaray har det varit en del spelaromsättning i truppen där åtta nyförvärv har kommit och lika många har lämnat. Bland nyförvärven märks Emre Mor, Jimmy Durmaz och Ryan Babel. Fatih Terim är kvar som tränare och förlängde nyligen sitt kontrakt. Terim har på onsdagskvällen chansen att vinna sin tjugonde titel som tränare i Galatasaray.

Terim kommer dock inte kunna leda sitt lag från sidlinjen i supercupen då han avtjänar en tre matchers avstängning från förra säsongen. En match är redan avtjänad och två matcher återstår.

Supercupen 2019 spelas på nybyggda Ankara Eryaman stadion (invigdes i januari) i huvudstaden.

Domaren heter Halil Umut Meler och har till sin hjälp Mustafa Emre Eyisoy och Kerem Ersoy som linjedomare samt Arda Kardesler som fjärdedomare.

Avspark är 20.30 (svensk tid) och sänds i direktsändning på ATV.