Yeni Malatyaspor besegrade Istanbul Basaksehir – gjorde tre mål i andra halvlek

Yeni Malatyaspor vann ligapremiären mot Istanbul Basaksehir med 3-0 där alla målen gjorde i andra halvleken.

Båda lagen hade spelat i Europa-spelet tidigare under veckan. Yeni Malatyaspor åkte ut i Europa League-kvalet mot Partizan och Basaksehir åkte ut i Champions League-kvalet mot Olympiakos. Basaksehir blev dock i och med det klara för Europa Leagues gruppspel.

Första halvleken blev mållös. I den andra halvleken drog Basaksehirs centrala mittfältare Irfan Can Kahveci på sig två gula kort på mindre än tio minuter och blev utvisad. Mindre än en minut senare gjorde Yeni Malatyaspor 1-0 genom inhopparen Guilherme som hade varit på plan i ett par minuter.

2-0 kom i 87:e minuten genom Adis Jahovic som gjorde sitt fjärde mål på de fem senaste tävlingsmatcherna och Moryke Fofana fastställde slutresultatet till 3-0 på tilläggstid.