Alanyaspor vände och vann mot Fenerbahce – tog fjärde raka segern

Alanyaspor vann sin fjärde raka match i turkiska ligan när Fenerbahce besegrades på hemmaplan under måndagskvällen.

Men det var gästerna som tog ledningen i matchen i 39:e minuten genom Tolga Cigerci efter Max Kruses fina framspelning. Alanyaspor skulle dock kvittera innan den första halvleken var över. Efter ett misstag av Fenerbahces målvakt Altay Bayindir i den tredje tilläggsminuten hamnade bollen hos Anastasios Bakasetas som spelade till Papiss Cisse som slog in kvitteringen.

Fenerbahce bjöd Alanyaspor på en drömstart i den andra halvleken när Jailson efter en kort inspark sköt bollen på Bakasetas. Bollen hamnade hos Cisse och Alanyaspors skyttekung gjorde inget misstag när han satte ledningsmålet i 46:e minuten. Det var Cisses femte ligamål den här säsongen och med det toppar han skytteligan i turkiska ligan efter fyra omgångar.

Matchens sista mål skulle komma i 62:a minuten efter ännu ett misstag av Fenerbahce-försvaret. Den här gången av Ozan Tufan som förlorade en närkamp mot Ceyhun Gülselam. Junior Fernandes tog hand om bollen och gjorde mål mellan benen på Fenerbahces målvakt. Det var Fernandes tredje ligamål den här säsongen och med skuggar han sin lagkamrat Cisse i skytteligatoppen.

Alanyaspors segersiffror kunde ha blivit större i slutet men ribban stod i vägen för Bakasetas.

Alanyaspor tog tre poängen och befäste sin serieledning. Laget har inlett säsongen med fyra raka segrar och 11-4 i målskillnad. Fenerbahce som inledde ligan med två raka segrar har en oavgjord och en förlust på de två senaste matcherna. Laget ligger trea i tabellen med samma antal poäng (7) som Denizlispor, Galatasaray och Gazisehir Gaziantep.