Emre Belözoglu firade 100 landskamper på sin födelsedag

Lagkaptenen Emre Belözoglu som fyllde 39 år på lördagen spelade sin 100:e landskamp mot Andorra.

Emre debuterade i landslaget som 19-åring 23:e februari 2000 mot Norge i en träningslandskamp. Sedan dess hade han spelat ytterligare 98 landskamper och gjort 9 mål fram till matchen mot Andorra vilket var hans 100:e landskamp. Hans största meriter i landslaget är VM-bronset 2002 och semifinal i EM 2008.

Om Emre inte hade varit borta från landslaget i olika perioder hade det blivit fler landskamper. När han gjorde comeback i september 2017 hade han inte spelat i landslaget på nästan tre år. Och inför första matchen mot Albanien i EM-kvalet tidigare i år hade han varit borta från landslaget i 1,5 år.

Efter slutsignalen mot Andorra bars han av målskytten Ozan Tufan och mittbacken Merih Demiral.

Tidigare på lördagen firades hans födelsedag.